2009. december 15., kedd

Egy nő ezer arca...Campos Anna SMR

"Néhány hónapja ismertem meg meg a kettlebellt és az SMR módszert, és mindkettőben nagyon jó egészségmegörző lehetőséget találtam. Mivel foglalkozásomból adódóan sokat ülök, nagyon fontos ellensúlyozni az ebből adódó problémákat. A kettlebell karban tartja a keringési rendszert, és erősíti a mélyizmokat, mely a hát tartását segíti, és terheltségét csökkenti. Az SMR módszer pedig az izmok, izompólya nyújtásval, lazításával, a kötőszövet maszírozásával segít az egészségmegőrzésben. Mindkét módszer mellett elköteleződtem hosszútávú jótékony hatásuk miatt, az SMR módszert tanácsadóként oktatni is kezdtem.


Egy gyakori kérdés, melyet Enikőtől, mint Bell oktatótól szoktak kérdezni : a férfiasabb sportágak (pl. küzdősport) és az edzősködés vajon "elférfiasítja"-e a nőket?
Pszichológusként erről a következő tapasztalatom van : A férfi és női oldal mindenkiben megtalálható, eltérő arányokban, mindkét oldal művelése és egyensúlyban tartásuk fontos. Nem a sport férfiasít, hanem ha egy nő jobban megéli ezt az oldalát, jobban fog vonzódni ilyen jellegű tevékenységekhez. Ez nem baj, nem ennek elfojtása a cél, hanem hogy a másik oldalt is feltétlenűl művelje valamilyen formában. Egyébként a küzdősportok, vagy a bell számos olyan általános készséget, tulajdonságot is fejleszt, mely mindkét nem számára hasznos lehet, pl.motoros koordináció, koncentráció, céltudatosság, hatékonyság, egészségmegőrzés."

Nincsenek megjegyzések: