2011. november 30., szerda

Hol is kezdjem?-Újra itt:) 1.rész

Az egészség felelősség.Nem kenhetjük másokra ha megbetegszünk,de nem is várhatjuk el másoktól,hogy egészségesek legyenek.Mindenkinek a sajátja.
Bizonyos nézetek szerint minden betegség lelki eredetű;hogy valaki osztja-e ezt,az szintén az ő dolga.Mindenesetre hogy miben hiszünk, az befolyásolja az egészségünket -vagy annak hiányát.:) Továbbá ha már létrejött valamilyen probléma,annak a kezelését is.
Tetszik,nem tetszik, felelősséget kell vállalnunk magunkért és azért,amit teszünk!
Ez mindenre vonatkozik: arra,ahogyan az életünket éljük és nem okolhatunk érte másokat!

Itt említeném meg a motivációt,ami egy külön postot igényelne...Mindenki várja a csodát valakitől:az edzőtől,a dietetikustól,az orvostól,de ha belülről nem jön ,más nem adhatja meg.(Rátalálni viszont segíthet!!)





Kezdetnek legyen elég ennyi,aztán folyt.köv.:)

1 Ajánlott irodalom,akit érdekel a téma:

A betegség mint pótcselekvés-Pósa Ferenc
Lelki eredetű betegségek lexikona-Jacques Martel

4 megjegyzés:

Kun Norbert RKC 1,FMS 1 írta...

Újra blogot vezet!!Újra blogot vezet:)

Névtelen írta...

Szia Enikő!

Nem tudom,

bejar írta...

Szia Enikő!

Tudom,egészséges hátam lesz a kettlebelltől, de tegnap valahogy mégis sikerült meghúznom. Ilyenkor te mit javasolsz? Krémek nekem eddig nem nagyon jöttek be...

Enik írta...

Kedves Bejar!

Sajnos ez mindenkivel megeshet néha különböző okokból kifolyólag.Én ilyen kor el szoktam menni a masszőrhöz,aztán SMR henger és nyújtás ,mások a pihentetést javasolják,nekem az nem jött be.A későbbiekben azért a technikád alaposan megvizsgálnám,biztos,ami biztos alapon.