2010. június 28., hétfő

Esti mese helyett esti zene,jó éjt mindenkinek!



Egyszer vki azt mondta nekem,hogy egynői blogban nincs helye egy ilyen kemény bandának és válogassam meg a zenei kínálatom ,de ez a száma kkor is szép és kész és ha én szeretm ezt az zenét és ettől nem leszek nőies,hát vállalom!!

6 megjegyzés:

Zoli írta...

Nem igazán sikerült még ezidáig megértenem a nemiség és a zenei ízlés közti ellentmondásokat, de úgy tűnik, hogy ez a bejegyzés sem segített rajtam.. :D Vannak természetesen viselkedésminták, tulajdonságok, stb. melyek valamelyest elhatárolják a 2 nemet, amik kicsúcsosodását leginkább az anya- ill. apaszerepben érhető tetten. De ezt a zenei ízlést, testmozgás, stb dolgokat sosem értettem. :)
Mondjuk a "kemény" jelző zenei használatát sem.. :D Egy edzés, az lehet kemény, de hogy egy zene mitől lesz az? :)

Enik írta...

Na ,igen...Ezt a legjobbtól kérded,nekem fogalmam sincs!:)
Ráadásul ezt egy pasi mondta..
Mindenesetre,ha okasabb lennél a témában kérlek oszd meg velem is!:)

Zoli írta...

Gondolkoztam, bár a válasz a saját világlátásomat tükrözi, nem tudom, hogy a srác miért látja ahogy.
Megpróbáltam párhuzamot vonni zene és edzés között és bár nem értek a zeneelmélethez, de azt én is érzem magamon, hogy más zenék más érzéseket váltanak ki belőlem. Egy ambient stílusú zenét nem fogok edzés közben hallgatni, ahogy punkot sem pihenés közben, bár ez utóbbi sántít, erősen.. :D Egyszerűen vannak zenék, amik energiával töltenek el, amitől nekiáll buzogni az ereimben a vér, az agyam zsong (jó értelemben), stb. Ha máskor nem is, de edzés közben a többség mindenképp ilyesmi zenét választ, főleg ha egy kemény gyakorlás a cél.
A srác megközelítése viszont az lehet, hogy a kemény edzés nem nőies. Azt mondjuk nem értem, hogy miért gondolja így. Max. azt látom, hogy társadalmilag elkényelmesedünk és minden, ami nem instant, könnyű, stb, az nemkívánatos. Persze ezek a kijelentések csak általánosságban és tömegek szintjén értendő. :)
Szóval a kemény zene kemény edzést sejtet, "kemény" lelki beállítottságot, ami sokak szemében nem nőies. Pedig szerintem a nők lelkileg keményebbek (szintén általánosságban, tömegek szintjén) mivel jobban megélik az érzéseiket, ezáltal jobban képesek kezelni azokat. Amit férfi keménységnek tartanak, az többnyire szimplán szőnyeg alá seprés, hárítás.

Na jó, inkább abbahagyom, nem akarom sokat nyújtani, meg időközben rájöttem, hogy nem biztos, hogy jó felé indultam.. :D

Enik írta...

Edző srác mondta...

Zé írta...

Interjúvold meg pár mondat erejéig, hátha okosabbak leszünk. :)
Bár az a gyanúm, hogy nem biztos, hogy tudna objektív érvelést rá. Szimplán más az ő képe a Nőről. Van ilyen. :)

Enik írta...

Szövegkörnyezetben ez úgy ,hangzott el,hogy nem biztos,hogy az archívomban lévő zenék,pont a nőiességet tükröznék(
Slipknot,Bloc party stb..) és mielőtt felteszek egy ilyen zenét,előtte nézzem meg a saját nyitóképem,hogy passzol-e hozzá,mert nekem inkább azt a vonaat kéne erősítenem..